21
jan

Welkom op onze kweekpagina.
Op deze pagina vindt u alle informatie over onze kweekbakken en ook de vissen en garnalen die wij aanbieden.
Alle foto’s gebruikt op onze pagina’s zijn van de eigen aquaria en bewoners.

Kweken, waarom?
Sinds een aantal jaar is de liefde voor de onderwaterwereld enorm gegroeid. Wat begon met een hobbybak van 40cm is inmiddels uitgebreid naar een hobbybak van 120cm en twee kweekbakken, één van 80cm en één van 40cm. Lees hier meer over onze hobbybak.
Langzaamaan werd de hobbybak steeds verder gevuld en gaandeweg kwamen wij er achter dat bijvoorbeeld blauwe garnalen (Blue Dreams/Blue Velvets) erg lastig te krijgen zijn in onze omgeving.
Als ze al te koop waren bij aquaria-/visspeciaalzaken dan wordt er makkelijk 6 euro per garnaal gevraagd. Particulier ligt de prijs gemiddeld tussen 2.50 en de 3 euro.
Maar ook particulier zijn de garnalen in onze omgeving bijna niet te krijgen. De prijs en de afstand (en natuurlijke de prachtige bewoners zelf) zijn voor ons een reden geweest om toch een investering in de Blue Velvets te doen en te beginnen met het kweken van deze garnalen.
Op deze manier hopen wij veel mensen blij te kunnen maken met de toch enigzins lastig te krijgen garnalen en willen wij ook de prijs van de garnalen zo laag mogelijk houden.

Naast de aanschaf van de Blue Velvets hebben wij drie koppels prachtige L144 Gold – Blue eyes in onze kweekbakken zitten en ook hebben wij een groot aantal vuurgarnalen (niet bij de Blue Velvets) in de kweek.

Kweekbakken

Kweekbak 1
Afmetingen 80cm x 40cm x 50cm
Temperatuur 26 °C
Bodembedekking Lichtbruin zand
Inrichting 1x kienhout
1x kweekhotel (4 legholen)
2x leghol
2x schuilplaten
2x schuilbuizen garnalen
Bewoners L144 Gold Blue Eyes
Vuurgarnalen

Kweekbak 2
Afmetingen 40cm x 20cm x 30cm
Temperatuur 25 °C
Bodembedekking Lichtbruin zand
Inrichting 1x Spiderwood
1x halve kokosnoot met Javamos
2x bamboostok met Javamos
Bewoners Blauwe garnalen (Blue Velvets/Blue Dreams)

add your comment